• HistoBistro

HistoBistro

Oude smaken herleven op het PAS-festival

Op de vrijdagavond van het PAS-festival geven de Universiteitsbibliotheek Maastricht, Centre Céramique, het Regionaal Historisch Centrum Limburg, en het Koninklijk Limburgs Geschieden Oudheidkundig Genootschap door middel van hun bijzondere collecties en kennis een kijkje in de historische keuken.

Ze presenteren een mooie selectie historische kookboeken uit hun Bijzondere Collecties, er zijn lezingen, een workshop en er kan geproefd worden. De HistoBistro wordt ingericht in de hal van het bestuursgebouw op de Minderbroedersberg 4-6 en in de aangrenzende ruimtes zijn lezingen en een workshop.


Onno Kleyn, culinair journalist en schrijver van Luilekkerland, zal voor deze smaakvolle avond een lezing geven over zijn onderzoek naar 400 jaar koken in Nederland. Smaakprofessor en gastronoom Peter Klosse spreekt over de smaak van de toekomst. Wil je zelf historisch koken? Schuif dan aan bij de workshop van Marleen Willebrands en Peer Boselie. Smaakt dit naar meer? Kom dan naar de histo(rische) bistro en proef het verleden!