• De Karavaan ‘19

De Karavaan ‘19

Seizoenssluiting door Stadnomade

In de lente en zomer van 2019 startte de samenwerking tussen de skategemeenschap Stadsnomade en verschillende wijken van Maastricht. Stadsnomade reist met De Karavaan door de wijken en geeft gratis skatelessen aan jongeren. En middels workshops biedt het artistieke team ook een inspirerende pop-upomgeving die creativiteit en vrijheid van meningsuiting aanmoedigt.

De Karavaan daalt dit seizoen voor het laatst af op het PAS-festival, waar iedereen welkom is om te skaten en een indruk te krijgen van wat er dit jaar is gecreëerd. Het doel is om op verschillende plaatsen nieuwe dingen te blijven creëren met de kinderen van onze stad. Kom langs en leer het project beter kennen!

Bijeenkomst van de Maastricht Tribes
Op de kunstmuur toont Stadsnomade het resultaat van de creatieve workshops waaraan kinderen uit verschillende buurten hebben deelgenomen in de loop van de zomer. De behandelde onderwerpen zijn gemeenschap, burgerschap, kunst en cultuur.

De Live Fine Street Art Wall
Kunstenares Mariëlle Yogi zal het werk van de kinderen op een groot doek presenteren.

Skateboard dagen
Neem deel aan gratis skatesessies op de skateramp of probeer trucs uit op het vlakke terrein. De mentors van Stadsnomade geven tot 21.00 uur gratis skate-workshops aan kinderen van 6 tot 15 jaar. Skateboards, helmen en andere noodzakelijke bescherming worden verstrekt.

Let the Good Times Roll: Jam sessie (vrijdag)
Stadsnomade nodigt alle instrumentalisten en vocalisten uit om met ons de tent in te gaan voor een kleinschalige jamsessie. Muzikanten die deelnemen aan de openingsparade van het festival zullen rond 20.00 uur aansluiten om de sessie te beginnen.

Zircona Zircus (zaterdag)
Een creatief hiphopcollectief uit Brussel dat de visie deelt om licht in ons leven te brengen door middel van muziek, kunst en performance. Showtime 21.00 uur.

Meer informatie: www.stadsnomade.org