• Waarom PAS?

Waarom PAS?

Universiteit en stad
Tijdens het PAS-festival zet de Universiteit Maastricht (UM) de deuren van een aantal panden in het Maastrichtse Quartier Latin open voor een breed publiek om een persoonlijke zoektocht te maken langs bijzondere, vaak onbekende plekken. Men kan er genieten van een groot aantal korte lezingen, concerten, dans- en theatervoorstellingen, demonstraties, kunst en rondleidingen.

Verbinden
Het PAS-festival verbindt kunst en wetenschap door verschillende disciplines naast elkaar te laten zien, wetenschappers met het brede publiek en de universiteit met de stad. Het brengt studenten en andere inwoners van stad en regio met elkaar in contact.

Groots en intiem
Dit is inmiddels de vijfde editie van het PAS-festival waarmee de UM groots uitpakt. Ofwel: twee avonden keuzestress bij een aanbod van pakweg 120 activiteiten. Aangezien de meeste programmaonderdelen maximaal 30 minuten duren, valt er per avond veel te combineren. Diverse muziek- en theateroptredens worden herhaald en zijn dus later die avond of de volgende avond nog bij te wonen. Het bijzondere van het festival is de intimiteit: kleine ruimtes, bijzondere, vaak nog onontdekte plekjes, prachtige binnenplaatsen
en direct contact met sprekers, artiesten en andere bezoekers.

Alumnidag UM
Dit jaar is er op zaterdagmiddag weer een UM alumnidag. Bijna alle faculteiten bieden een programma aan. Een mooie kans om je studiegenoten weer eens te zien en je daarna samen onder te dompelen in de gezellige drukte van het PAS-festival.

De zon
Het weer kunnen we niet beïnvloeden, maar zelfs als het stortregent gaat alles gewoon door. Ook voor deze editie geldt dus: laat de zon in uw hart schijnen en geniet van PAS!