• Chiaralt

Chiaralt

Harp & zang (sopraan)

Het Chiaralt ensemble is een harp-sopraan duo, opgericht in de winter van 2017 door twee studenten van het Conservatorium Maastricht met een gedeelde passie voor Italiaanse muziek.

Sopraanzangeres Queralt Aimerich Torner (1990) is geboren in Berga in Spanje. Ze was fluitiste, maar ontdekte haar passie voor zang toen ze 18 was. Ze nam les aan het conservatorium van Barcelona, zong in verschillende koren en volgde diverse masterclasses. Momenteel zit ze in haar vierde bachelorsjaar in Maastricht en krijgt ze les van Axel Everaert.

Mezzosopraan Chiara Ducomble (1996) is geboren in Recht in Belgiƫ. Ook zij begon als instrumentalist, op de harp. Ze studeerde af in de klassieke en de Keltische harp en volgde daarnaast zanglessen. Ze besloot solo- en operazang te gaan studeren bij Frans Kokkelmans en daarnaast koordirectie bij Ludo Claesen. Ze speelt nog steeds harp, solo of in ensembles.

Beide musici begonnen op dezelfde tijd aan het Conservatorium. Ze raakten bevriend en ontdekten dat ze dezelfde muzieksmaak hadden. Ze zingen samen, maar vormen ook dit harp-sopraan duo als onderdeel van het kamermuziek programma van hun opleiding. Hun eerste concert vond plaats tijdens de Nacht van de Vrijheid bevrijdingsfestival in Heerlen.

agenda

za 9 september 19:30-20:00u
Bestuurskamer B 1.019
Locatie 2: Bouillonstraat 3
za 9 september 21:30-22:00u
Bestuurskamer B 1.019
Locatie 2: Bouillonstraat 3