• PAS in de buurt | Wittevrouwenveld | 8 JUNI '22

PAS in de buurt | Wittevrouwenveld | 8 JUNI '22

We horen vaak dat de universiteit belangrijk is voor Maastricht. Maar wat merk je ervan in Wittevrouwenveld? Behalve mogelijke overlast van studenten? Het wordt eens tijd dat de universiteit naar de Wittenvrouwenveld komt om antwoorden te geven op vragen die in de wijk leven.

Iedereen uit Wittevrouwenveld is welkom! Het festival PAS in de buurt is gratis. Het is een kleine versie van het PAS Festival dat de universiteit elk jaar organiseert in september. PAS staat voor plezier (pleasure), kunst (art) en wetenschap (science). Mooie woorden, maar het gaat om leuke, interessante en korte presentaties, goede muziek en grappige theateracts. De P van plezier staat niet voor niets voorop.

In het leeuwenpark in Wittevrouwenveld bouwen we een grote tent op! Iedereen kan komen luisteren naar zes wetenschappers van de universiteit die praten over hun onderzoek. Verder kun je genieten van muziek en (straat)theater. Het programma is speciaal voor de buurt. De vragen voor de wetenschappers, komen van de buurtbewoners. Kies na de korte presentatie van de wetenschapper bij wie je aan tafel schuift om meer te weten te komen. Je kunt twee rondes doen.

In de middag is er een leuk programma voor kinderen.