• BLOK 3: 19.00 – 20.30 - Dareyn & Bahghi
  • ©Nisa Lavin

BLOK 3: 19.00 – 20.30 - Dareyn & Bahghi

19.00
Dareyn
Kemençhe muziek

Dareyn - wat in de Ottomaanse taal verwijst naar ‘twee werelden’ - werd in 2020 opgericht door Emine Bostanci, om haar muzikale visie te presenteren door samen te werken met inspirerende muzikanten. Op een eigentijdse manier combineert de muziek van Dareyn het mystieke geluid van de kemençhe (een soort snaarinstrument) met traditionele muziek van Istanbul en de Zijderoute, en het diepgewortelde geluid van de cello. Emine Bostanci en haar muzikanten blenden hun vocale talenten met hun instrumentale expertise, waardoor er een uniek en betoverend klanklandschap ontstaat.

Hun repertoire is geïnspireerd op de schoonheid van modaliteit, het dynamische karakter van strijkstokken en de rijke wereld van ritmes. Hun muziek creëert dialogen waarin onuitgesproken verhaallijnen worden opgeroepen in de verbeelding van elke luisteraar.


20.00
Bahghi
Singer-songwriter

Bahghi is zangeres, muzikant en songwriter uit een Eritrese familie, geboren en opgegroeid in Amsterdam. Sinds haar vierde speelt ze klassiek viool. Nadat ze in 2018 afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting Jazz Zang, richtte ze zich op het verder ontwikkelen van haar artistieke visie. Ze schrijft, produceert en neemt haar eigen muziek op. Ze reist de hele wereld over voor inspiratie. Het leren kennen van verschillende culturen en kunstvormen heeft voor Bahghi bijgedragen aan een groter zelfgevoel. Opgroeien als bi-cultureel persoon en niet geheel thuis voelen op één plek, heeft geleid tot een voortdurende zoektocht naar een eigen identiteit. Een zoektocht die talloze reizen, creaties, verbindingen en samenwerken tot stand heeft gebracht. Op 25 Juni 2021 kwam haar debuut EP Sunshine’s Got The Blues uit op alle streaming platforms.

Photograph ©Nisa Lavin