• Talkshows hoofdgebouw

Talkshows hoofdgebouw

Wat hebben wetenschappers en kunstenaars met elkaar gemeen?

Wetenschap en kunst. Ze bieden allebei nieuwe perspectieven op de wereld, brengen je in verwondering, maken je nieuwsgierig of juist boos. Toch zijn het gescheiden werelden, de academie van de wetenschap en de academie van de kunsten. Een wetenschappelijk onderzoek maakt meestal geen gebruik van artistieke methoden en omgekeerd is een kunstwerk geen wetenschap. Laat staan dat we over een academisch artikel praten in termen als ‘mooi’. En toch zijn de verschillen soms minder groot dan ze lijken.
In vier gesprekken onderzoeken we de overeenkomsten en verschillen tussen de werkpraktijk van kunstenaars en die van wetenschappers. Waarom zoeken we naar bodemschatten en wat kunnen ze ons vertellen? Wat kan een arts leren van een kunstenaar? Klinkt een muziekstuk anders als een wetenschapper er onderzoek naar doet? En wat is er zo fascinerend aan de sterrenhemel?

De presentatie is in handen van Luuk Heezen, programmamaker en presentator voor o.a. KUNST IS LANG en Nooit Meer Slapen.

De gesprekken zijn na het PAS-Festival beschikbaar als podcast.

Dit programma is een coproductie de Stichting Edmond Hustinx. Deze stichting is in 1961 opgericht met het doel kunsten en wetenschappen in Maastricht te bevorderen.